Vybavení na cvičení nepodceňujte, jak jej správně vybrat a na co nikdy nezapomenout?


Chcete cvičit v pohodlí domova nebo se chystáte na lekce cvičení do tělocvičny? Ať už cvičíte kdekoliv, neměly by vám chybět správné pomůcky pro cvičení.

Vybavení na cvičení nepodceňujte, jak jej správně vybrat a na co nikdy nezapomenout?

Cvičení je zdraví prospěšné a určitě z něj máme vždy dobrý pocit. Díky cvičení si můžeme vytvarovat postavu, ale hlavně se pak můžeme cítit lépe a nabijeme se pozitivní energií. Aby ale bylo cvičení co nejvíce efektivní, měli bychom se na něj dobře připravit. Správné pomůcky na cvičení nám pomáhají cvičit lépe a efektivněji, navíc se pak cítíme mnohem komfortněji. Jaké pomůcky byste měli mít a co si sebou vzít třeba na jógu?

pexels-photo-3757955

Od hlavy až k patě

Začneme u oblečení, protože na tom záleží hodně. Když se na cvičení nevhodně oblékneme, můžeme tím limitovat svůj výkon a hlavně se nebudeme cítit dobře, což není žádoucí. Právě naopak, je třeba myslet na to, že se budeme potit, že potřebujeme správně padnoucí oblečení, které nás nebude limitovat při všech pohybech. Určitě je vhodné vybírat dobře padnoucí oblečení a pokud možno funkční oblečení, které dokonale padne a hlavně zvládne absorbovat pot. To je základ, protože pocit vlhkosti není rozhodně nijak příjemný. V případě, že se chystáte na rychlejší a pohybově náročnější cvičení, určitě přijdou vhod i kvalitní boty.

Jak vybrat podložku

Podložka na cvičení je také důležitá, vybírat ji můžete i podle toho, na jaký druh cvičení se chystáte. Podložky na jógu jsou například uzpůsobené tomu, aby se během cvičení neklouzaly ruce a nohy. Podložka musí být vždy i dostatečně široká, tak aby se na ni vešlo celé tělo i s rukama. Záleží také na tělesných proporcích a váze člověka. Měkké podložky by měli vybírat ti s nižší tělesnou hmotností, užší podložky se hodí pro osoby s vyšší váhou. Jde také o to, jak moc dynamické a rychle cvičení bude.

pexels-photo-3823039

Pokud se chystáte cvičit jógu, která je velmi oblíbená, určitě neopomeňte ani ručník na jógu. Ručník se pokládá na samotnou podložku, je protiskluzový a vyroben z materiálu, který dokonale absorbuje vlhkost. Cvičení je pak nejen příjemnější ale i hygieničtější. Ručník sebou berte určitě za každých okolností do tělocvičen, kde se často na skupinovém cvičení podložky půjčují.

Pohodlí a dobrý pocit během cvičení jsou důležité. Proto se dobře vybavte.