Přichází čas nákupů

Blíží se čas Vánoc a s ním i narůstající nákupní horečka. Někdo se zásobí dárky celý rok, jiný jejich nákup řeší od léta a další to nechávají na poslední chvíli. Pro velkou část populace to ale znamená stres. Neví, co koupit, případně sami netuší, co si mají přát, když se jich někdo zeptá.

vánoční slevy

Jak takovému stresu předcházet?

· Dělejte si celý rok seznam
Ať už se jedná o Vás nebo o někoho jiného, piště si, co byste si přáli, co by se Vám mohlo hodit, ať nemusíte pak dlouho přemýšlet nebo neřeknete nějakou hloupost, až se Vás příbuzní zeptají, co byste si pod stromeček přáli. Dobré je se držet dopisu Ježíškovi i v dospělosti. Mít v něm výběr levnějších i dražších dárků a pak se Vám nestane, že budete při rozbalování nepříjemně překvapeni. Stejně tak si dělejte seznam u partnera a ostatních, co během roku zmíní, co by jim mohlo chybět.

eshop

· Začněte nakupovat alespoň dva měsíce dopředu
Nějakou časovou rezervu si určitě nechte. Na poslední chvíli je všude plno lidí a nemusíte již sehnat to, co byste chtěli.

· Spojte nákupy s něčím příjemným
Vyrazte na nákupy s kamarádek, či kamarádkou. Zajděte si cestou na oběd nebo na pivo, či kávu. Nemusíte jen nakupovat, ale také se bavit a hned Vám to nepřijde tak strašné. Pokud nakupujete přes internet, tak si udělejte kávu, dejte si něco sladkého nebo večer sklenku vína a počkejte s vybíráním, až kolem Vás bude klid. Děti budou spát a Vy se budete moci soustředit.

eobchod

· Vsaďte na vouchery
Pokud Vás opravdu nic nenapadá, tak lepší, než kupovat hlouposti, které nikoho nepotěší, je pořídit poukaz. Tady se nabízí široká škála možností. Můžete koupit poukaz na nákup (oblečení, kosmetiky, obuvi, bytových doplňků) v oblíbeném obchodě dané osoby, v nabídce bývá široké cenové rozmezí. Nebo pořiďte voucher na nějaký zajímavý zážitek, případně víkendový pobyt. Taky můžete využít nabídku slevových portálů, o kterých se více dočtete na . Jen musíte dávat pozor na časovou platnost a obsazenost termínů.